Lansare carte şi apariţie numismatică cu ocazia împlinirii a 500 de ani de atestare a mănăstirii Curtea de Argeş – B.N.R.

16 august 2017, Bucureşti

Prima parte a evenimentului a aparţinut ciclului de lansări de carte cu care ne-am familiarizat deja, lansări organizate sub egida Băncii Naţionale a României. De această dată inginerul Nicolae Şt. Noica a pregătit publicului larg dar şi a specialiştilor din domeniu publicaţia ce poartă numele ,,Istoria restaurării bisericii episcopale de la Curtea de Argeş, apărută la Editura ,,Vremea”.

Cartea oferă, pentru prima dată, o istorie mai puțin cunoscută a lucrărilor de restaurare, aducând la lumină documente, fotografii și schițe tehnice din arhive.

Pentru partea a doua a lucrărilor , guvernatorul Băncii Naţionale a României, dl. Mugur Isărescu, a anunţat că începând cu data de 16 august 2017, vor apărea în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) și o monedă din tombac cuprat, toate acestea fiind dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfințirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeș.