Ion I.C. Brătianu. Inginer constructor şi om de stat

4 octombrie 2016, Bucureşti

În data de 4 octombrie 2016, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional (una dintre cele mai reuşite realizări ale arhitecturii româneşti), înainte de evenimentul marcant ce va comemora 140 de ani de la înfiinţarea Cercului Militar al Ofiţerilor din Garnizoana Bucureşti (15 decembrie 1876), a avut loc o nouă conferinţă organizată de această instituţie de tradiţie în România.

Ciclul Conferinţelor organizate de Cercul Militar Naţional a debutat la 6 aprilie 2011 cu invitarea la tet-a-tet a academicianului Mircea Maliţa. Avându-l ca ultim invitat pe renumitul istoric Neagu Djuvara, inginerul Nicolae Noica vine să întregească panoplia marilor personalităţi invitate la acest gen de manifestări cultural-ştiinţifice. Tema propusă: comemorarea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi a personalităţii marcante a inginerului constructor şi omului de stat Ion I.C. Brătianu.

Evenimentul s-a bucurat de o audienţă consistentă şi de un interes deosebit faţă de subiectele abordate, fiind prezentate date şi documente inedite.