Evenimentul ,,90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului” (Vârful Caraiman)

14 septembrie 2018, Buşteni

În cele 3 zile de manifestări pregătite de orașul Bușteni (14-16 septembrie 2018), Asociația ,,Ștefadina” a fost din nou prezentă la această manifestare de amploare organizată de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Primăria Bușteni, urmând ca și aici să fie prezentate expoziția și filmul dedicate Centenarului Marii Uniri.

Gazduită de Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie, manifestarea a debutat la ora 10.00 cu prezentarea unei expoziții realizate de Studioul de Arte Plastice al Armatei, apoi a expoziției documentare dedicate aniversării Centenarului Întregirii României, realizată de Asociația ,,Ștefadina”, și a enciclopediei electronice România 1918. Oameni, momente și imagini concepută de Fundația ,,Siveco”. De asemenea, Asociația ,,Tradiția Militară” a prezentat ținute militare din perioada Războiului de Întregire a României.

De la ora 15.00, în cadrul simpozionului dedicat evenimentului au fost prezentate materiale științifice de către personalitățile istorice și culturale invitate. În prezența oficialităților,  a domnului ministru Mihai Fifor – Ministerul Apărării Naționale, a Alteței Sale, Principele Radu – Casa Regală a României și a autorităților locale, a fost prezentat filmul documentar dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri și lansat Albumul Monografic cu titlul ,,Crucea – slăvitul semn de biruință în Războiul de Întregire a României – 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri”.