Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”

3 aprilie 2018, Camera de Comerț și Industrie a României, Bucureşti

În consonanță cu șirul de evenimente pregătite pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, Fundația SIVECO a lansat în cadrul unei conferințe mult așteptate Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”.

Conferința de lansare a avut loc la Camera de Comerț și Industrie a României. La eveniment a participat și o parte a echipei de voluntari care a contribuit la realizarea enciclopediei: istorici, cercetători, colecționari, profesori universitari, muzeografi, scriitori, bloggeri, graficieni, web designeri, oameni de marketing, specialiști în arme.

Beneficiind de experiența din domeniul tehnologic și informațional a SIVECO Romania, în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești, Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini” a fost proiectată pentru a celebra oamenii și momentele cheie care au făcut posibilă întregirea României acum 100 de ani, fiind o colecție unică de sute de imagini rare, filme inedite, vizualizări în 3D ale unor monumente care comemorează Marea Unire, arme din Primul Război Mondial, fotografii de epocă animate, mărturii de pe front dar și din spatele frontului.

Scopul acestui demers este acela de a prezenta într-o altă lumina „poveștile oamenilor care nu apar în manualele din care învățăm la școală, dar sunt mult mai prețioși prin caracterul lor decât mulți dintre cei care au notorietate”, a declarat Radu Jugureanu, coordonatorul proiectului și director eContent SIVECO Romania.

Totodată, în cadrul acestei acțiuni, cel mai sus amintit a declarat că își dorește ca „până la 1 septembrie, această Enciclopedie să ajungă la toți profesorii de istorie, iar până la 1 decembrie să ajungă la toți elevii români, ca material de studiu”.